Заштитимо озонски омотач

Вељко Миловановић

11

   Већ четири године за редом, ученици наше школе успешно реализују обележавање Дана озонског омотача. Циљ обележавања Дана озонског омотача јесте да представи важност очувања овог слоја земљине атмосфере.

   У организацији активности учествовале су четири групе ученика. Свака  је имала засебну тему. Прва је  представила настанак и грађу озонског омотача, друга његово уништење и настанак озонских рупа, док су трећа и четврта група причале о загађењу, заштити и болестима које су произведене уништењем самог омотача. Поред предавања, наши ученици су могли да гледају филм, решавају питања, раде тестове, присуствују рађању огледа. Ученицима се веома допао цртани филм који је приказивао како је један атом озона отпао из омотача и пао на земљу преносећи људима важност очувања самог омотача. Запрепастили су се када су чули које све болести може да изазове само мало људске непажње. Видели су и како омотач пуца путем огледа који је извела друга екипа. Поред свега научили су да и они могу знатно помоћи око очувања омотача. За старије ученике било је и мало занимљиве хемије, где су могли видети настанак и састав самог озона.

   Наши ученици су много научили из наших предавања, што се види из тестова и питања која су решавали. Надамо се да су разумели да њихово мало свима нама значи много.

8  DSCN0334

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s