Наше учешће у Онлајн недељи

DSCN1318

Михаило Боловић

   Трећа недеља марта се у свету прославља као Онлајн недеља. Наша школа се у обележавање укључила активностима које се односе на безбедност ученика на интернету.

   Ученици седмог и  осмог разреда су ученицима трећег и четвртог разреда одржали предавање о сигурности на интернету. Причали су им како могу бити повређени путем интернета и социјалних мрежа које не треба да користе док не сазре довољно да могу одговарати за своје поступке. Ученици који су присуствовали предавању су разумели да не смеју објављивати сопствене слике због којих би могли бити исмејани, као ни оне слике због којих их касније може бити срамота. Схватили су како не треба објављивати личне податке као што су место становања, број телефона, електронску пошту… Старији ученици су им такође говорили о томе како да користе  јаке лозинке које не могу бити откривене на лак начин. Већина ученика је знала да не треба скидати апликације са непроверених сајтова.

   Иако мање од половине млађих ученика има налог на Фејсбуку, сви знају да никада не треба да ступају у контакт са непознатим особама. Већина ученика четвртог разреда интернет користи за забаву (слушање музике, играње игрица, гледање филмова), али постоје и они који интернет користе и за едукацију. Скоро сви ученици су након предавања интернет схватили као место на коме могу бити повређени уколико не поштују правила. Разумели су да ни не би требало да користе интернет за ствари које не би ни они сами хтели да доживе.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s