Ми смо Словени

   aaa            aaaa    

   Још један Etwinnig пројекат у коме је наша школа учествовала, под називом We are Slavs, успешно је завршен. Реч је о заједничком учешћу словенских држава (Пољска, Чешка, Србија, Хрватска, Словачка) у пројекту који је за циљ имао упоређивање културе и језика као и уочавање неких особина које потврђују заједничко порекло ових народа. Ученици су проучавали културу и обичаје, уметност и језике учесника пројекта. Прављењем речника и аудио- речника ученици су имали прилику да унесу неку реч из свог језика и уоче фонетске сличности словенских језика.

    Чувена словенска митологија била је такође једна од задатих тема за проучавање. Комбиновани тимови у којим је свака држава имала једног или два представника , проналазили су податке и уређивали странице посвећне једном словенском богу који је био задат (Сварог, Мокош, Велес…). Да би успоставили контакт ради заједничког рада на пројекту, чланови тимова су на располагању имали twin мејл и  друштвене мреже. На тај начин ћаци су имали могућност да се упознају са другарима из словенских земаља, остваре пријатељства и заједничким снагама испуне задатке. У томе су били прилично успешни. Осим знања и воље за учешћем, показали су своја ликовна умећа и способност за рад на различитим креативним програмима. У томе су их подржавали и њихови наставници дајући им упуства, савете, идеје.

    Док ученици  жељно ишчекују наредне  задатке и дружења јер је сваки нови пројекат ново сазнање, представљамо вам неке од резултата заједничких активности:

Видео о Сварогу:

Квиз о Сварогу који су направили комбиновани тимови ученика:

//LearningApps.org/watch?v=p753131k316

Квиз о Јарилу: https://www.onlinequizcreator.com/jarilo/quiz-180320

 

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s