Снага уметности

ray-lense-balerine3

Сара Јеверичић

   Чар уметности испољава се на различите начине – као слика, музика, игра.
Балет је игра која својом грациозношћу очара сваког гледаоца. Осим грациозношћу, она влада и драмом. Балерина, играчица у белом, подсећа на пад снежних, сјајно белих пахуља. Савршен низ корака, окрета, скокова посипа бели сјај који сваког следећег тренутка све више опчињава гледаоца. Изгледа као да му говори: ,,Гледај још.”
   Уметност има велику снагу. Она омогућава уметнику да изрази своја осећања, да другим људима упути неку поруку, да их подстакне размишљање, да развесели или разнежи. Понекад је тешко дотаћи срца других, али баш у томе је чар и снага уметности. Она може победити и смрт јер чини да уметници кроз своја дела постану бесмртни. Ако заиста волимо то што радимо, када схватимо да нам је живот при крају, те последње тренутке провешћемо радећи оно што волимо и што нас испуњава. Уметници тако цео свој живот посвете уметности, а иза себе оставе креације којима ће се људи дивити, разгледати, коментарисати. За мене је уметност креација у којој можемо видети осећања уметника. То су очаравајућа дела која сваког гледаоца занесу својим сјајем.

   Уметност која се мени највише допада је музика. Она пружа могућност да се ограниченим бројем тонова и мелодија створи безброј различитих композиција. Пружа могућност за креативност, али и прати човека и када је срећан, и када је тужан. У њој човек тражи утеху, али јој се окреће и када нешто прославља.
  Живот уметника је леп, јер уметници заиста воле то што раде. Кроз таленат испољавају осећања и креативност, упознају различите делове света, уче их, друже се са другим уметницима. Имају ту привилегију да својим делима утичу на друге људе, да друге инспиришу својим примерима. Ипак, да би били успешни, морају напорно да вежбају, да и своје слободно време посвете уметности да истрпе критике и буду упорни како би остварили своје циљеве.
Уметност има значајну улогу у нашем животу јер нам пружа прилику да уранимо у свет маште уметника, да уживамо у даровитости других. Инспирише многе, подстиче на размишљања и оставља наслеђе неким будућим генерацијама.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s